DSCF5853

Produkter i skinn med en egen personlighet

Vår historia!

Baoobaoo startades med inriktningen att producera skinnväskor med anpassning till IT-produkter vad gäller måttsättning  och konstruktion.

Det innebär att vi har väskor som är byggda  för  att bära laptops, läsplattor eller mobiler. Sortimentet är numera utökat med en Canvas-kollektion och en Ladies Collection.


Här är vi unika!
Det vi är riktigt ensamma om är vårt Smokey-skinn som har utvecklats i en gemensam process mellan Baoobaoo och garveriets skickliga hantverkare.  Utvecklingsarbetet har tagit tid men är all möda värd. Vi kan därför erbjuda våra kunder attraktiva skinnprodukter med en egen personlighet.

Vårt Smokey-skinn har på detta sätt fått en unik karaktär.

 

Briefcase i Smokey-skinn

Nära samarbete med våra fabriker

Vi arbetar med tre olika produktionsenheter i Indien. Garveri, väskfabrik och beslagstillverkare.
Mitt i ett myller av gator, hus, människor och tutande bilar produceras ständigt nya produkter med hög hantverksskicklighet. 
 

Uppförandekod

BSCI är ett europiskt organ som genomför regelbunda revisioner avseende uppförandekoder.

Väskfabriken är BSCI-reviderad. 

(BSCI är kortformen för "The Business Social Compliance Initiative")
 

Miljö

Läs mer om Reach-godkännande under "Godkända skinn"

Smokey-skinnet granskas och förbättras

Garveriet – skinnet
Garveriet är hjärtat i produktionen. Det är garveriet som tar fram vårt Smokey-skinn som gör Baoobaoos produkter unika. Skinnen kommer från ko eller buffel beroende på vilken känsla vi vill ha i slutprodukten. 

Processen från ett rått skinn till en färdig väska är ett mödosamt arbete. I korthet består detta arbete av att rengöra, torka, renskära, olja in, färga in och vaxa. En del av momenten görs mer en än en gång.

Alla skinn från garveriet är Reach-godkända vilket betyder att de är garvade och framställda på ett kontrollerat sätt. 
 

Skickliga hantverkare syr ihop väskorna

Väskfabriken – sömnad
I väskfabriken görs alla prover av de modeller som designas. Kontakten med de ansvariga på väskfabriken sköts huvudsakligen via Skype vilket gör att justeringar som behöver göras kan verkställas på väldigt kort tid. Avståndet mellan Indien och Sverige känns inte längre än avståndet till våra dataskärmar. 

Beslagsfabriken tar fram de metalldetaljer vi vill ha

Beslagsfabriken
Även med beslagsfabriken har vi ett nära samarbete. Här gjuts och produceras alla metalldetaljer som vi använder till våra produkter.

Vill vi ha en egen design på t.ex. en puller till en dragkedja tar de fram detta efter våra skisser. Det kan vara en nit eller ett spänne med vårt eget utseende.